Digiverteller

900 JAAR VICHTE

Het volledige artikel kan u lezen op de site van Heemkundige kring de Spinspoele. 

In 2019 blaast ons dorp 900 kaarsjes uit! Om deze nakende verjaardag met de gepaste luister en eerbied tegemoet te treden, duikt heemkundige kring De Spinspoele de komende maanden in de  Vichtse onstaansgeschiedenis en achterhaalt ze wat enkele mensen heeft gedreven om zich op deze specifieke plaats – langs wat later de Kasselrijbeek zal worden genoemd, in de schaduw van Pareel- en Klijtberg – te vestigen, kinderen te krijgen en er economisch leven te ontwikkelen. Want, hoe gaat dat precies, een dorp stichten? En waarom in godsnaam hier, op nauwelijks een paar honderd meter van waar vandaag dit stukje wordt gepleegd. Onze trouwe lezers zullen samen met ons ontdekken dat de geboorte van Vichte nogal wat voeten in de aarde had en allerminst zonder slag of stoot is verlopen. Deze wonderlijke geschiedenis zal ons ook ver buiten de dorpsgrenzen leiden: naar Gent, Denemarken, het Heilig Land en – dit zal de Vichtenaren misschien nog het minst verbazen – ook de Champagnestreek. In deze eerste episode keren we evenwel terug naar het land tussen Leie en Schelde in het jaar 1000, de maagdelijke bakermat waarin Vichte honderd jaar later het levenslicht zal zien.

Auteur: Brecht Dewaele

Het volledige artikel kan u lezen op de site van Heemkundige kring de Spinspoele. 

 

Anonieme Alcoholisten

aaDe derde week van november is traditioneel de week van het alcoholisme en het problematisch gebruik van alcohol krijgt dan meer aandacht dan op een doorsneedag. In het vooruitzicht van de komende feest- en andere dagen ... deze brief! 

Open Brief

Lees meer: Anonieme Alcoholisten

Sinterklaasfeest 2017

Het is een tweejaarlijkse traditie dat de Sint op bezoek komt in Vichte voor het groot Sinterklaasfeest. Dit jaar is het dus weer zover. Na druk overleg met de secretaris-piet, hebben we de Sint kunnen strikken om onze kinderen persoonlijk te ontmoeten. Op zondag 3 december wordt de goedheilig man verwacht in de Stringe aan het Ommersheimplein te Vichte.

sint 1

Lees meer: Sinterklaasfeest 2017

Subcategorieën

Archief

Archief nieuws en evenementen in Vichte. Hier vind je oudere artikels die nuttig zijn als naslagwerk.

Aantal artikelen:
56
Kalender
Aantal artikelen:
1

Zoeken

00089

GDPR

Dorpsraad VZW

De Dorpsraad vindt zijn oorsprong net na de fusie met Anzegem in 1976. Onder leiding van de toenmalige gemeenteraadsleden en de verenigingen werd besloten een nieuwe overkoepelende organisatie op te richten waar alle Vichtse verenigingen een plaatsje konden vinden. Ondertussen is een VZW opgericht en is de Dorpsraad VZW levendiger dan ooit!

 

Contacteer

Vichte
 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.