Archief

Archief nieuws en evenementen in Vichte. Hier vind je oudere artikels die nuttig zijn als naslagwerk.

Vichtse Dorpsraad VZW

Het was één van de laatste wensen van wijlen Dr. Luc Vandamme: zijn dorpsraad weer opstarten! Deze keer als VZW. Op dinsdag 7 maart 2017 werd de Vichtse Dorpsraad VZW in de Stringe te Vichte boven de doopvont gehouden. De nieuwe bestuursleden ondertekenden de stichtingsnotulen in het bijzijn van de meeste Vichtse verenigingen.

Lees meer: Vichtse Dorpsraad VZW

Nieuwjaars receptie Anzegem (Vichte)

De nieuwjaarsreceptie van Anzegem (Vichte) gaat door op vrijdag 6 januari (van 19 tot 23 uur) in De Stringe te Vichte met optreden van De 'Vichtse' Zanger: Stijn!

Hef met ons het glas op het nieuwe jaar! De lokale handelaars zorgen opnieuw voor heel wat lekkers en voor de eerste keer kan je dus ook genieten van een optreden en dan nog wel van 'De Vlaamse Zanger' en geboren Vichtenaar, Stijn Michels. Hij brengt de meest aanstekelijke Nederlandstalige covers. Niet te missen dus!

Inschrijvingen: Ingang tot het feest en de receptie is gratis, maar de aanwezige Vichtenaren krijgen opnieuw een beperkt aantal bonnetjes. Wil je zeker zijn van je bonnetjes? Schrijf je dan in als voor 30 december 2016 in via www.anzegem.be/nieuwjaarsreceptie of tel 056/69.44.31

dvz-2

Lees meer: Nieuwjaars receptie Anzegem (Vichte)

Aandacht! Aandacht! Vzw Keur Tippi heeft groot nieuws!

tippi1Na heel wat zwoegen, paperassen regelen, sensibiliseren en centen inzamelen in België, overleg met de plaatselijke vrouwenorganisatie en bouwvakkers in Senegal, kunnen we groot nieuws aankondigen: ons gebouw is klaar!

De school waar we vormingen en opleidingen willen aanbieden aan analfabete Senegalese vrouwen om zo hun maatschappelijke positie te versterken, koste alles inbegrepen zo’n 60.000 euro. De vrouwenorganisatie Macha Allah is dolenthousiast en samen met Keur Tippi vzw en Ginette, een naaister uit Luik die 9 maanden ter plaatse zal helpen, worden weldoordachte plannen gemaakt om de vormingen in oktober te kunnen opstarten.

Lees meer: Aandacht! Aandacht! Vzw Keur Tippi heeft groot nieuws!

Voorpublicatie Herdenkingsbrochure 2014-2018

Een klein dorp in de “Groote Oorlog”
Belevenissen van soldaten en burgers uit Vichte en omgeving tijdens de Eerste Wereldoorlog

voorpublicatie-1

Herdenkingsbrochure in 5 jaarlijkse afleveringen van 2014 tot 2018, telkens op 11 nov., geïllustreerd met tot nu toe ongepubliceerde foto’s, rouwprentjes en dagboekfragmenten:

  • 1914 - Over opgeroepenen en vrijwilligers - De doortocht van de Duitsers
  • 1915 - Het leven tijdens de bezetting - Vichtenaren aan het front
  • 1916 - Over het lot van de gedeporteerden, geïnterneerden en de krijgsgevangenen
  • 1917 - Het leven tijdens de bezetting - Uit het dagboek van tante Jeanne

    Lees meer: Voorpublicatie Herdenkingsbrochure 2014-2018

Canabisplantage op Steverlynck site

Op woensdag 18 juli is een cannabisplantage ontdekt op de site Sterverlynck.

Het waren de buren die al de bedrijvigheid in de nacht van dinsdag op woensdag op de Steverlyncksite in de Oudenaardsestraat nogal opvallend en verdacht vonden. Ze alarmeerden de politie, die aan de achterkant van het complex een stuk van de installatie aantrof. Er was ruimte voor 500 plantjes, maar die waren allemaal al geplukt en verdwenen.

Lees het volledige artikel in de krant van West-Vlaanderen.

wapenschild vichte

Zoeken

GDPR

Dorpsraad VZW

De Dorpsraad vindt zijn oorsprong net na de fusie met Anzegem in 1976. Onder leiding van de toenmalige gemeenteraadsleden en de verenigingen werd besloten een nieuwe overkoepelende organisatie op te richten waar alle Vichtse verenigingen een plaatsje konden vinden. Ondertussen is een VZW opgericht en is de Dorpsraad VZW levendiger dan ooit!

 

Contacteer

Vichte
 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.