Met een brouwerij in ons dorp is dit een nieuwe favoriet. Varkenswangen zijn een iets wat vergeten recept, maar ondertussen wint het aan populariteit omdat het wel eens een tv-kook programma passeert. Je maakt dit klaar als een lekkere stoverij en moet het beslist proberen! Bekijk ook de video onderaan.

De verkenswangen kan je gerust in de diepvries bewaren. Je kan ook een kleindere hoeveelheid maken. Halveer dan de ingredienten.

Ingredienten:

  • 1,5 kg varkenswangen
  • 3 uien
  • 0,75 literfles Duchesse de Brougogne
  • 2,5 dl kalfsfond
  • 5 stukken speculaas
  • speculaaskruiden
  • tijm
  • laurier
  • 1 snee brood met mosterd

Bak de varkenswangen. Wanneer ze mooi gekleurd zijn, bevochtig je ze met de kalfsfond en het bier tot het vlees onder staat. Voeg de speculaas, de ui, de kruiden en een boterham met mosterd toe. Laat alles rustig pruttelen tot het vlees helemaal gaar is. Dit laat je best 1 uur stoven.

Kruid heel subtiel met speculaaskruiden.

 

Video:

Dorpsraad VZW

De Dorpsraad vindt zijn oorsprong net na de fusie met Anzegem in 1976. Onder leiding van de toenmalige gemeenteraadsleden en de verenigingen werd besloten een nieuwe overkoepelende organisatie op te richten waar alle Vichtse verenigingen een plaatsje konden vinden. Ondertussen is een VZW opgericht en is de Dorpsraad VZW levenidger dan ooit!

 

Contacteer

Vichte
 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.