Een klassieker. Zeer veel smaak en niet veel werk.

  • Ingredienten 600 gram varkensfiletVarkensfilet aan `t stuk
  • 3 eetl dijonmosterd
  • 50 gram boter
  • 1 dl runderbouillon
  • 1 eetlepel honing
  • 4 takjes verse tijmTijm

1 dl room (optioneel)

Bereiding

  • Braad de uien in de boter, zodat ze bruin worden.
  • Wrijf het vlees in met de mosterd.
  • Braad het vlees aan beide kanten tot er een korstje op is.
  • Voeg de bouillon toe.

Laat het vlees op een matig vuur in 30 minuten gaar worden. Keer en bedruip het vlees regelmatig. Roer de honing en de tijmblaadjes door de jus.

Neem het vlees ui de pan en laat het 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Roer de room door de jus en maak deze verder op smaak met zout en peper.

Bekijk de video:

Zo doet u het:

Dorpsraad VZW

De Dorpsraad vindt zijn oorsprong net na de fusie met Anzegem in 1976. Onder leiding van de toenmalige gemeenteraadsleden en de verenigingen werd besloten een nieuwe overkoepelende organisatie op te richten waar alle Vichtse verenigingen een plaatsje konden vinden. Ondertussen is een VZW opgericht en is de Dorpsraad VZW levenidger dan ooit!

 

Contacteer

Vichte
 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.